U wilde meer lezen over onze camping.

"Uw vakantie onze zorg" Op vakantie gaan is iets waar iedereen naar uitkijkt. De voorpret bij het uitzoeken van de bestemming is op zichzelf al een beetje vakantie. Wij, Fred en Marie-Lyne, hebben maar één doel, dat onze gasten bij hun vertrek terugkijken op een geslaagde vakantie.
Dit begint dus bij de juiste keuze van de camping. Wij willen de zaken dus niet anders voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn en middels deze pagina aanvullende informatie geven over wat men op Camping Latapie kan verwachten. De vakantieweken zijn te kostbaar om niet geslaagd te zijn, je kan het per slot van rekening niet even overdoen.

"Kamperen zoals het bedoeld is": Op onze camping heeft ruime plaatsen geschikt voor het kamperen met een eigen kampeermiddel zoals een tent, vouwwagen of caravan. Natuurlijk is de camping compleet en comfortabel uitgerust. Schoon sanitair met altijd warm water, een ruim zwembad, bar/restaurant met gevarieerde kaart, gratis WIFI bij het terras, speeltoestellen voor de allerkleinsten en voor de wat oudere kinderen 2 grote trampolines, een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel.

Luchtfoto van de omgeving, Latapie is rood omlijndbovenaanzicht huis,zwembad en schuurbovenaanzicht met rechts het kampeerterrein

De camping: Het heuvelachtige terrein is 8 hectare groot en gelegen op 1,5 km van het plaatsje Vazerac. Het ligt midden tussen de akkers waarop zonnebloemen, tarwe, maïs, druiven, appels, pruimen, meloenen, kersen etc. geteeld worden. Aan de camping grenzen geen drukke wegen met langsrazend verkeer. Het terrein doet parkachtig aan met hoge bomen die voor schaduw zorgen. Midden op het terrein ligt een meertje van 800 m2. Rondom het meertje hebben wij een afrastering geplaatst om te voorkomen dat de allerkleinsten, die nog niet kunnen zwemmen, zomaar het meertje in kunnen lopen. Het water is van goede kwaliteit en hierin kan gevist worden. Naast zonnebaarsjes en voorn (vanggarantie voor de kinderen) zitten er ook 40 mooie karpers in de vijver.

Vissen in het meertje

Een deel van het terrein, 3 hectare, is ingericht als camping, de overige 5 hectare bestaande uit bos, een oude boomgaard en grasland is zeer geschikt voor kinderen om te spelen. Bovenop de heuvel is er veel ruimte om bijvoorbeeld te vliegeren. Op het terrein staan veel pruimenbomen en in juli en augustus kan men hier de pruimen van plukken. In het voorjaar staat het terrein vol met wilde bloemen, waaronder veel soorten orchideën, in de zomer bloeien de door ons aangelegde bloemborders uitbundig. Rondom het huis, schuur en op terras is het een echte bloemenzee. Door het natuurlijke terrein zijn hier ook vele soorten vogels te spotten.

bloemborder naast speelveldéén van de bloemborders ophet terrein

Voor de schuurbloemen rondom huis en schuur

Plaatsen: De camping heeft 50 plaatsen en vol is vol. Bij ons dus geen verassingen met extra plaatsen die erbij worden gecreëerd in de zomer waardoor de camping overbevolkt raakt. Alle plaatsen op de camping zijn ruim en standaard voorzien van elektriciteit, 10 ampère. De plaatsen zijn naast elkaar gesitueerd op aparte velden met 4,5, 6 of 7 plaatsen, waardoor men niet tegenover elkaar staat. De plattegrond elders op de website is slechts een tekening van de globale situatie, de ingetekende plaatsen zijn niet op schaal.

Het E-veld vanaf het terras

Sanitair: Het sanitair gelegen op het campingterrein is modern en ruim van opzet en er is altijd warm water beschikbaar. We beschikken over 6 toiletten, 1 urinoir, 5 douches, 1 familie douche/badkamer met babybadje en aankleedtafel, 6 wastafelcabines, 5 afwasbakken, 2 wasbakken en 2 aparte wastafels bij de toiletten. Ook beschikken wij over een cabine speciaal voor gehandicapten. Vanzelfsprekend houden we het sanitair goed schoon.

Sanitairgebouw Deel familiebadkamerAfwasruimte

Chemische toiletten: We hebben een aparte stortplaats voor de chemische toiletten. Men mag het toilet hierin echter alleen legen als men gebruik maakt van een biologisch afbreekbare vloeistof, Aqua Kem Green. Dit is de groene vloeistof en niet de blauwe. Het storten van de verkeerde vloeistof verstoort de werking van onze septictank.

BBQ: Als men wil barbecueën, even vooraf overleg. Officieel is iedere vorm van open vuur verboden, maar wij vinden dat het toch een onderdeel van de vakantie is en staan het dus toe tenzij er sprake is van extreme droogte en de risico's te groot worden.

Broodservice: 's Morgens bezorgen wij het verse en nog warme brood op de camping. Het brood kan bij onze auto tussen ca 09.00 en 09.15 uur in de buurt van het sanitair worden opgehaald. Wij hebben natuurlijk begrip voor het feit dat onze gasten willen uitslapen en het niet afgehaalde brood kan dan later op onze receptie worden afgehaald. Het brood moet wel een dag tevoren voor 17.00 uur bij ons besteld worden, zodat onze kleine ambachtelijke bakker in het dorp zich hierop kan voorbereiden. Speciaal voor ons bakt hij ook een heerlijk Waldkorn brood.

Internet: Rondom ons huis en restaurant bestaat de mogelijkheid om via WiFi verbinding te maken met het internet, zodat men ook tijdens het verblijf op onze camping het niet zonder email hoeft te stellen. Uiteraard kosteloos.

Toeristische informatie: Wij hebben voor iedere plaats een map met hierin veel toeristische informatie beschikbaar. Deze map krijgt men bij aankomst. Hierin zit informatie over wandel-, fiets- en autoroutes, golfbanen, kanovaren, musea, grotten, kastelen, markten, steden en nog veel meer. Onze camping ligt zeer centraal in de Tarn-et-Garonne t.o.v. vele bezienswaardigheden en is dus een goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen, ook de aangrenzende departementen. Ook een dagje naar Bordeaux, de Pyreneeën of Narbonne aan de Middellandse Zee behoort tot de mogelijkheden.

Boodschappen doen: De camping ligt centraal. In de dorpen om ons heen zijn diverse supermarkten en winkelstraten. Ook de grote plaatsen zoals Montauban en Moissac zijn maar 20 km bij ons vandaan. Hier zijn de hele grote supermarkten zoals Auchan, Leclerc, Geant, Aldi, Lidl etc. Vazerac beschikt over een middelgrote Intermarché. Op ca. 1,5 km kunt u dus ook terecht voor alle dagelijkse boodschappen. In het iets verder gelegen Lafrançaise is een middelgrote Carrefour met hierin gevestigd een verse slagerij.

Ecomarché VazeracGroenteafdeling

Zwemmen, spelen en restaurant hebben ieder een eigen pagina.

Regels

Camping: Op onze camping gelden natuurlijk de regels die op alle campings in Frankrijk gelden en ons grotendeels door de Franse overheid zijn opgelegd. Deze regels staan bij alle campings en dus ook de onze, op officiële borden aan de ingang van het campingterrein. Het zijn allemaal zaken die vanzelfsprekend zijn en dus zeker geen beperkingen opleggen aan het kampeerplezier. We lopen dan ook niet als politieagent over onze camping in tegendeel zelfs. We vragen alleen extra aandacht voor onderstaande zaken.

Caravans: Op de camping staan wij geen caravans toe met een dubbele as. Indien de caravan is voorzien van airconditioning, dan staan wij het gebruik daarvan niet toe i.v.m. de geluidsoverlast voor de overige kampeerders.

Campers: Ons terrein is niet uitgerust voor campers en daarom staan we geen campers toe, met uitzondering van kleine kampeerbussen.

Sanitair: Met betrekking tot ons sanitairgebouw vragen wij aan onze gasten of ze er op toe willen zien, dat kinderen het sanitair niet als speelruimte gaan gebruiken en ze de kinderen die nog te klein zijn om zelfstandig naar het sanitair te gaan, willen begeleiden. Ook vragen we om een verstandige omgang met water, dit is zomers een schaars goed in het zuiden van Frankrijk. De boeren hebben vaak een sproeiverbod ten koste van hun gewassen en wij vinden dat we dan verspilling moeten voorkomen waar we kunnen. Helaas blijkt in de praktijk maar al te vaak dat kinderen overdag onder de douche aan het spelen zijn en hiermee vele kubieke meters warmwater voor niets door het putje spoelen.

Watertappunten Op het terrein zijn diverse watertappunten aanwezig. We vragen onze gasten met klem ze ook als zodanig te gebruiken. Dit zijn dus geen afwaspunten, tandenpoetspunten, groetespoelpunten, spelen met water punten of chemischtoilet omspoelpunten. Voor al deze handelingen hebben we een sanitairgebouw.

Trampoline: Wij beschikken ook over 2 grote trampolines. Deze zijn voorzien van een veiligheidsnet. Om ongelukken te voorkomen staan wij niet toe dat er meerdere kinderen tegelijk op aanwezig zijn (springen).

Honden: Op ons terrein staan wij geen honden toe. Onze eigen honden lopen tijdens het seizoen niet los en zitten overdag in hun kennel of bij ons in huis. Wij zorgen ervoor dat onze gasten er zeker geen overlast van zullen ondervinden.

Toegangspoort: De toegangspoort naar ons kampeerterrein is geopend vanaf 08.00 uur tot 22.30 uur. Vertrek voor 08.00 uur is dus niet mogelijk.

Snelheid: De snelheid op ons terrein is gelimiteerd op stapvoets rijden en dus maximaal 10 km/uur. Er lopen veel kleine kinderen op het terrein, ook die van U en wij willen op dit gebied veiligheid voor alles. Harder rijden geeft ook overmatig stof en de tijdswinst is nihil. Per slot van rekening is het vakantie en is onthaasten de doelstelling.

En dan nu naar de pagina ZWEMMEN, of heeft u genoeg gelezen en wilt u eerst naar meer foto's van de camping.

CAMPING LATAPIE
LIEU DIT LATAPIE
82220 VAZERAC
Tel: (0033)-(0)563677092
E-mail: info@campinglatapie.com