foto omgevingDe omgeving van Camping Latapie.

Fijn dat U even de tijd neemt om een stukje te lezen over de omgeving. Camping Latapie ligt in het midden van Zuid-West Frankrijk, 60 km boven Toulouse, in het mooie departement de Tarn-et-Garonne op circa 1050 km van Utrecht. Het gebied kenmerkt zich als een verrassend mozaïek van hellingen, laagvlaktes, terrassen, kalksteenplateaus en ravijnen van kalksteen doorkruist door grote rivieren. In dit departement is voornamelijk landbouw en fruitteelt. In de zomer staat het landschap dan ook vol met zonnebloemvelden, maïs en tarwe op kleine percelen, afgewisseld met vele boomgaarden, waardoor het geheel een mooie lappendeken is. Dit gebied staat dan ook bekend om het grote aanbod groente en fruit wat er vandaan komt. De meloenen uit deze streek zijn heerlijk zoet van smaak. Daarnaast kent de streek ook produkten als gevogelte en heerlijke wijnen. Deze streekprodukten kunt u natuurlijk terugvinden op de vele weekmarkten die het departement rijk is. Ook de diverse wijncaves in het gebied zijn een bezoek waard. Het leven is hier goed.

De Tarn-et-Garonne is geen groot toeristisch departement, maar er zijn voldoende bezienswaardigheden en er is genoeg te beleven. Gastvrijheid, rust en ruimte zijn kenmerkend voor de streek. Naast de mooie natuur in het heuvelachtige gebied, zijn er ook vele pittoreske dorpjes. Deze zijn vaak gelegen op de toppen van de heuvels, die een mooi uitzicht bieden over de omgeving. Deze omgeving leent zich ook uitstekend om te wandelen en te fietsen. De aanwezige kastelen zijn voor de kinderen altijd weer spannend. Er zijn vele leuke markten om te bezoeken en dit kan men goed combineren met bijvoorbeeld kanovaren, boomtopklimmen of een bezoek aan de zwemmeertjes. Zo heeft men dan weer een leuk dagje uit.

Onze camping ligt centraal in het departement waardoor het ook niet ver is naar de naastgelegen departementen, zoals bijvoorbeeld de veel drukkere departementen de Lot en de Tarn met al hun bezienswaardigheden, of wat meer naar het zuiden toe een stad als Toulouse gelegen in de Haut Garonne. En het zijn dan echt geen grote afstanden die moeten worden afgelegd.

Om er voor te zorgen dat het onze gasten niet ontbreekt aan informatie over alle bezienswaardigheden hebben wij voor iedere plaats een map samengesteld die men tijdens het verblijf kan gebruiken. Hierin zitten allerlei folders, een gids met de zomeractiviteiten per plaats, kaartjes met uitgezette autotochten etc. etc. Zo kan iedereen lekker op de plaats, in de luie stoel, de uitstapjes plannen. Niemand hoeft zich te vervelen in deze streek en dat garanderen we. Het enige probleem is vaak dat de kinderen de camping niet af willen.

Een tip die wij iedereen willen meegeven: als men ergens naar toe gaat laat de navigatie in de auto een keer uit staan en pak weer eens een kaart op schoot. Kies dan uit de vele kleine weggetjes om van A naar B te komen. Geniet van het ongerepte wat het gebied te bieden heeft, slingerend over kleine weggetjes met mooie vergezichten en langs kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, weg van alle drukte. Ook wij verbazen ons iedere keer weer over de schoonheid van dit gebied en we wonen hier al meer dan 12 jaar.

Naar de foto's van de omgeving

CAMPING LATAPIE
LIEU DIT LATAPIE
82220 VAZERAC
Tel: (0033)-(0)563677092
E-mail: info@campinglatapie.com